KezdőlapCímlapCsernus doki már felkészült a halálra

Csernus doki már felkészült a halálra

Végrendeletet írt az ordibálós doki, így számolt le az elmúlástól való félelemmel. Ezt javasolja mindenki másnak is.

fotó: Facebook

A koronavírus járvány kirobbanása óta még az is gyakrabban gondol a halálra, akit előtte egyáltalán nem foglalkoztatott ez a kérdés. Az ország talán legismertebb pszichiátere, Csernus Imre sincs ezzel másképp. Mióta Noszvajra költözött, a vendéglátásban tevékenykedik, pszichodokiként is helytáll. A vírus okozta intézkedések azonban az ő előadásainak sem kegyelmeztek, így közösségi oldalán megosztott videósorozatban próbál segíteni az em­berek lelki vívódásaiban és abban, hogy az ürömben is megtalálják az örömet.

Csernus úgy véli, az első és legfontosabb, hogy ne hazudjunk magunknak, és próbáljuk elfogadni az elfogadhatatlant – írta a Bors.

– Úgy érzem, csak akkor tudok elkezdeni teljes életet élni, akár ilyen vérzivataros időkben is, ha elfogadom, hogy meghalhatok – mondja a pszichológus, aki követőinek azt is elárulta, ő ezen már túl van, a hagyatékát is elrendezte. – Mivel elég sokat vagyok úton, jövök-megyek az országban, jó pár éve úgy gondoltam, miért ne írjak egy végrendeletet. Úgyhogy beballagtam a közjegyzőhöz, és megírtam – vallotta be Csernus, aki persze hozzátette: ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy szeretne meghalni, csak hogy elfogadja: ez bármikor megtörténhet. A halál lehetőségével való szembenézése felszabadultságot és megnyugvást hozott számára, ami – pszichológusként úgy véli – másokon is sokat segítene.