2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Címlap Hoppá: menesztették az ukrán védelmi minisztert

Hoppá: menesztették az ukrán védelmi minisztert

Káderfrissítés az ukrán vezetésben: új posztot kapott a védelmi miniszter, helyét a katonai felderítés vezetője vette át. Olekszij Reznyikovot a katonai beszerzéseket körüllengő korrupció miatt váltotta le Zelenszkij ukrán elnök.

Vasárnap este hivatalosan is áthelyezték posztjáról Olekszij Reznyikov ukrán védelmi minisztert, aki új beosztása szerint a stratégiai iparágakért felelős miniszter lesz. Áthelyezésére a hadiipari együttműködés erősítése miatt volt szükség – írja az Unian ukrán hírügynökség.

Reznyikov utódja Kirilo Budanov vezérőrnagy, az ukrán katonai hírszerző szolgálat eddigi vezetője lesz. Az ukrán Belügyminisztérium irányítása Igor Klimenko feladata lesz, míg az Ukrán Biztonsági Szolgálat élére Vaszilij Maljuk kerül.

„A háború diktálja a személyzeti politikát. Az idő és a körülmények megkövetelik a megerősítést és az átcsoportosítást. Ez történik most és a jövőben is” – kommentálta a bejelentéseket David Arakhamia, a Nép Szolgája-frakció elnöke Telegramon.

Az 56 éves Reznyikov 2021 novembere óta volt a védelmi miniszteri tisztség birtokosa. Az elmúlt napokban kirobbant, az ukrán kormány korrupciós botránya körüli személyi találgatásokban sokszor előfordult Olekszij Reznyikov neve, akinek a menesztése szinte biztos volt.