2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Hagyták meghalni párnapos csecsemőjüket

Hagyták meghalni párnapos csecsemőjüket

Őrizetbe vettek az angol hatóságok egy férfit és egy nőt azt követően, hogy a hatóságok megtalálták kisbabájuk holttestét. Kiderült, a szülők hagyták meghalni a gyermeket.

A 35 éves Constance Martent és 48 éves partnerét, Mark Gordont őrizetbe vette a rendőrség, miután egy fészerben megtalálták a pár alig pár napos csecsemőjének holttestét. A nő terhességét igyekeztek eltitkolni, ám január 5-én a rendőrség egy kiégett autót talált, amelyben egy méhlepény DNS-maradványait fedezték fel, amiből arra következtettek a nyomozók, hogy valaki el akarta titkolni a szülését. Később pedig egy fészerben megtalálták az elhunyt kisbabát, akinek holttestét nejlonzacskókba csomagolták, majd pelenkákkal takarták le.

A haláleset tárgyalását most tartották, a gyilkosság pedig január 4. és február 27. között történt. A szülők Victoriának nevezték el a csecsemőt, ám mivel nem akarták felvállalni kapcsolatukat, azt sem akarták, hogy a világ tudomást szerezzen a gyermekről. Intézetbe sem akarták adni a kicsit, így azt látták jó megoldásnak, ha hagyják meghalni.

A tárgyalás során a két szülőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel, gyerekkínzással, egy gyermek születésének eltitkolásával, illetve az igazságszolgáltatás félrevezetésével vádolták meg. A gyanúsítottak fellebbezést nem nyújtottak be, továbbá nem is tagadták a bűncselekményt. A tárgyalást szeptember 2-án folytatják, ám az elkövetők addig is előzetes letartóztatásban maradnak.