2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Felfüggesztett börtönt kapott, mert könyörületből megölte a feleségét

Felfüggesztett börtönt kapott, mert könyörületből megölte a feleségét

Egy 73 éves manchesteri férfi gyilkossági szerződést kötött tüdőrákban szenvedő feleségével, de miután végzett a nővel, magára hívta a rendőrséget.

Graham Mansfieldet bíróság elé kellett állnia, amiért elvágta 71 éves feleségének torkát. Amint az kiderült, feleségével 2020 októberében, néhány héttel negyvenedik házassági évfordulójuk után közölték, hogy negyedik stádiumú tüdőrákja van.

A kórházból hazaérkezve a pár kötött egy gyilkossági szerződést arra az esetre, hogyha a dolgok rosszra fordulnának. A férfi egy feltételt szabott: ha kioltja felesége életét, magával is végez utána, mert nem bír nélküle élni – írja a BBC beszámolója.

Másnap felhívta a rendőrséget, hogy beismerje, megölte a feleségét és magával is megpróbált végezni. A rendőrök a helyszínre kiérkezve letartóztatták emberölés gyanúja miatt, majd később kórházba szállították a nyakán és a csuklóján keletkezett sebek miatt.

A manchesteri koronabíróság meglehetősen szokatlannak találta az ügyet, és figyelembe véve a tényt, hogy a férfi együttérzésből végzett feleségével, két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Graham Mansfield elégedett volt az ítélettel, bár nem érti, hogy egyáltalán miért kellett bíróság elé állnia.

Semmi rosszat nem tettünk és nem volt szükségünk mások engedélyére, ez a mi döntésünk volt. Szeretetből öltem meg – mondta a férfi a bíróság előtt.