2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap Fejbe lőtte testvérét egy hároméves kislány

Fejbe lőtte testvérét egy hároméves kislány

Szívszorító tragédia rázta meg Houstont, miután vasárnap este egy hároméves kislány véletlenül fejbe lőtte négyéves testvérét egy félautomata pisztollyal. A két gyerekkel öt felnőtt volt a houstoni épületben, köztük az édesanyjuk és a mostohaapjuk, ám senki nem figyelt rájuk a halálos lövés idején.

A The Guardian írta meg, hogy a két gyermek aznap este a hálószobában játszott. A tragédia után a hatóságokat riasztották. Utóbbiak a helyszínen halottnak nyilvánították a lelőtt gyermeket. Ed Gonzalez, Harris megye seriffje az amerikai sajtónak azt nyilatkozta, egyelőre nem tisztázott, hogy a felnőttek közül bármelyikük is felelősségre is vonható-e, amiért nem gondoskodtak arról, hogy a gyerekek ne férjenek hozzá az otthon tartott pisztolyhoz – írták.

Texas államban egyébként nem ez az első eset, hogy egy gyerek ilyen könnyedén hozzá jut egy fegyverhez, majd tragédia történik. Ahogy arról is Blikk is beszámolt, tavaly májusban tizenkilenc gyerek és két felnőtt vesztette életét, amikor az Texas állambeli Uvalde városában található Robb Általános Iskolában lövöldözni kezdett egy 18 éves fiatal.