2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap Ezt jelentette be Orbán Viktor az EU-csúcstalálkozó előtt Brüsszelben

Ezt jelentette be Orbán Viktor az EU-csúcstalálkozó előtt Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz az uniós csúcstalálkozón Brüsszelben. A megbeszélés most kezdődik, csütörtök délután 17 órakor. Orbán Viktor néhány perccel a csúcstalálkozó kezdete előtt videón jelentkezett be a közösségi oldalán.

“Indul az EU-csúcs. A brüsszeli javaslatok szöges ellentétben állnak a magyar nemzeti érdekekkel. Szerencsére nem vagyunk egyedül, állni fogjuk a sarat!” – írta a videó elé, amelyen a következőkről beszélt:

“Perceken belül kezdetét veszi az európai uniós tagállamok miniszterelnökeinek csúcstalálkozója itt, Brüsszelben. A legfontosabb kérdés továbbra is, hogyan tudunk harcolni az égbe ugrott energiaárakkal szemben. A Bizottság hónapokig késlekedett az erre vonatkozó javaslatok bemutatásával, most előrukkolt eggyel, amelynek viszont van néhány eleme, ami szöges ellentétben áll Magyarország érdekeivel. Nem érdekünk, hogy közös, kötelező energiabeszerzést írjanak elő és az sem érdekünk, hogy közös európai ársapkát alkalmazzanak, mert ebben az esetben a Magyarországra érkező gázszállítások alapjául szolgáló szerződések érvényüket vesztenék és Magyarország energiaellátás nélkül maradna. Ez ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel. De vannak mások is, akik úgy gondolkodnak, mint mi, ezért jó esélyt látok arra, hogy ma este érvényesíteni tudjuk a magyar nemzeti érdekeket” – mondta Orbán Viktor.