2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Enyhítésért fellebbezett George Floyd gyilkosa

Enyhítésért fellebbezett George Floyd gyilkosa

Júniusban ítélték el Derek Chauvint, a volt minneapolisi rendőrt, aki 2020 májusban egy rendőri intézkedés során volt a felelős egy afroamerikai férfi, George Floyd haláláért. Chauvint 270 hónap börtönre, azaz 22 és fél évre ítélték. Amikor a férfinek engedélyezték, hogy az ítélet kimondása előtt felszólaljon, ő részvétét nyilvánította Floyd családjának.

A rendőrnek 90 napja volt a fellebbezés beadására, amelyet öt pont alapján tett meg. A fellebbezésben az is szerepel, hogy a felperes állam ügyészi hibát követett el, illetve hogy a bíróság tévedett, amikor arra a következtetésre jutott, hogy a gyilkosság idején Floyddal tartózkodó Morries Hall tanúvallomása nem sértette a Chauvin alkotmányos szembesítési jogait- írja a Telex.

2021 áprilisában három pontban is bűnösnek találták Chauvint, majd az ügyet tárgyaló bíró korábban elutasította a rendőr ügyvédjének beadványait, amikkel perismétlést próbált elérni.

George Floyd gyilkosa a bíróság szerint ugyanis olyan emberölést követett el, amelyben nem voltak súlyosbító körülmények, azonban a tettes szándékosan olyat tett, amelyre tudta, hogy veszélyes lehet. A tette következtében pedig nem érdekelte az sem, hogy a fekete férfi akár meg is halhat.