2022.08.08
László
Kezdőlap Címlap Elkapták a férfit, aki hat embert ölt meg Chicagó mellett egy felvonuláson

Elkapták a férfit, aki hat embert ölt meg Chicagó mellett egy felvonuláson

Az amerikai rendőrség most tartóztatott le egy gyanúsítottat, miután hat embert megöltek egy függetlenség napi felvonuláson Chicago mellett.

Július 4-én egy chicagói felvonulást kellett rögtön a kezdés után félbeszakítani, mert lövöldözés miatt az emberek fejvesztve menekültek a helyszínről.

Helyi idő szerint 10 órakor lehetett először lövéseket hallani. Az emberek székeket, babakocsikat, takarókat hátrahagyva menekültek el a helyszínről. Azóta kiderült, hogy a lövések következtében hat ember is életét vesztette.

A rendőrség most őrizetbe vette a 22 éves Robert E Crimót, aki egy nagy tűzerejű puskával lőtt a tömegbe egy üzlet épületének tetejéről.

A férfit egy átfogó hajtóvadászat után vették őrizetbe. Crimót először csak a hétfői lövöldözésben érdekelt személyként emlegették, de letartóztatása után a rendőrség azt mondta, úgy vélik, ő elelős az egész tragédiáért.

Az utóbbi időben nem ez volt az egyetlen ilyen eset az Egyesült Államokat: 2022-ben eddig minden héten volt hasonló tragédia. Joe Biden amerikai elnök azt mondta, teljesen „megdöbbentette” az erőszak – írja a BBC.