2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Megérkezett a lehűlés: több helyen kell felhőszakadásra számítani

Megérkezett a lehűlés: több helyen kell felhőszakadásra számítani

Egy hidegfront hatására kedden záporokra, zivatarokra számíthatunk, elsőfokú riasztást is kiadtak.

Kedden egy hidegfront hatására átmenetileg megnövekszik felettünk a felhőzet, amely a front mögött a legtöbb helyen gyorsan csökkenni kezd. Délelőtt leginkább a Dunántúlon, délutántól a Duna-Tisza közén és attól keletre egyre több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északias szél nagy területen lesz élénk, erős. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24-37 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket az ország nyugati felén, a magasabbakat délkeleten mérhetik. Késő estére 17-27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este nyugat felől csökken a felhőzet, a Tiszától nyugatra derült idő várható, a keleti, északkeleti megyékben viszont lehetnek még erősen felhős területek a reggeli órákig. Elsősorban az északkeleti megyékben fordulhat elő zápor, zivatar, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk, a Bakonyban erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-20 fok között alakul.

Szerdán a Dunántúlon derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, kicsi a csapadék esélye. A Dunától keletre eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd ott is csökken a felhőzet és a szórványosan előforduló záporeső, zivatar az esti órákban mindenütt megszűnik. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Délután 25-31 fokot mérhetnek.