2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Címlap Belharc: egymásnak feszült Vitalij Klicsko és Zelenszkij

Belharc: egymásnak feszült Vitalij Klicsko és Zelenszkij

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere szerint nem igaz Volodimir Zeleszkij kritikája, hogy az ukrán főváros vezetése nem tesz eleget a lakosság megsegítéséért. A városvezető kijelentette: nem akar politikai csatározásba kezdeni, de úgy látja, az ukrán elnököt a szövetségesei „manipulálták”. Mutatjuk, mi történt az orosz–ukrán háborúban az éjszaka!

A jelek szerint az orosz erők azt tervezik, hogy elhagyják Európa legnagyobb atomerőművét, a Zaporizzsja atomerőművet – jelentette ki az ukrán állami atomenergiai cég, az Enerhoatom vezetője, Petro Kotin az ukrán nemzeti televízióban vasárnap.
Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij vasárnapi videós bejelentkezésében azt állította, Oroszország új rakétatámadásokra készül a héten. Arra figyelmeztette a védelmi erőket és a polgárokat, hogy készüljenek fel a csapásokra.
Reagált Kijev polgármestere Zelenszkij azon kijelentésére, hogy az ukrán főváros nem tett eleget a lakosok megsegítéséért. Vitalij Klicsko elmondta, 430 „melegítő központ” segít a lakosságnak megbirkózni az erőművek elleni orosz támadások hatásaival, és több mint 100 további központot terveznek bevetni, ha a helyzet még rosszabbra fordulna. Klicsko szerint Zelenszkijt a szövetségesei „manipulálták”. „Nem akarok politikai csatározásokba keveredni, különösen a jelenlegi helyzetben. Ez értelmetlen. Van dolgom a városban” – mondta a polgármester a Telegramon vasárnap közzétett videóban.