KezdőlapCímlapEgy szanatóriumba menekítik Putyint a puccs elől?

Egy szanatóriumba menekítik Putyint a puccs elől?

Újabb állítások szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök napi 24 órás orvosi ellátást igényel. A brit titkosszolgálat egykori vezetője, Sir Richard Dearlove szerint a beteg diktátort valószínűleg hamarosan szanatóriumba küldik.

– Egyszerűen csak idő kérdése, hogy Vlagyimir Putyint szanatóriumba küldjék – jósolta az MI6 brit titkosszolgálat egykori vezetője, Sir Richard Dearlove, aki szerint ez lenne a megoldás az orosz vezetés részéről az esetleges puccs elkerülésére is.

Az utóbbi időben számos hír látott napvilágot az orosz elnök egészségi állapotával kapcsolatban, egyes jelentések például azt sugallták, hogy rákban szenved és kemoterápián valamint szteroidos kezeléseken esett át. Más híresztelések szerint pedig Putyin Parkinson-kórban vagy korai stádiumú demenciában szenved.

A brit titkosszolgálat egykori főnöke a One Decision podcastban nyilatkozva elmondta, hogy szerinte Putyin hamarosan elhagyja hivatalát, hogy orvosi kezelésben részesüljön – írja a Mirror.

Azt hiszem, 2023-ban valószínűleg szanatóriumba kerül, ahonnan már nem Oroszország elnökeként kerül ki. Nem azt mondom, hogy nem fog kikerülni a szanatóriumból, de Oroszország vezetőjeként biztos, hogy nem- mondta a műsorban, majd így folytatta:

– Ez is egy módja annak, hogy puccs nélkül továbbvigyék majd a dolgokat. A közvélemény a háború kitörése óta elkezdett máshogy gondolkozni Oroszországban, ami komolyan veszélyeztetheti Putyin pozícióját. A gyógykezeléssel azonban elkerülhetik az esetleges puccskísérleteket ellene – tette hozzá Sir Richard Dearlove.