2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Címlap Egy rakétagyárnál lövöldözni kezdett egy ukrán katona, többen meghaltak

Egy rakétagyárnál lövöldözni kezdett egy ukrán katona, többen meghaltak

Lövöldözés történt Ukrajnában csütörtök hajnalban egy rakétagyárnál.

A New York Times információi szerint egy ukrán katona tüzet nyitott csütörtökön egy rakétagyárra az ország keleti részén, megölve öt katonatársát és megsebesítve további öt másikat – közölte a rendőrség.

A rendőrséget felügyelő ukrán belügyminisztérium közleménye szerint a katona a déli gépgyárat őrző szolgálati társai ellen fordította fegyverét, majd elmenekült.

A közlemény szerint a katona ismeretlen okokból lőtt, a rendőrség és a nemzetőrség keresi őt.

A gyárban csütörtökön hajnali 4 óra körül zajló támadás néhány órával azután történt, hogy az Egyesült Államok és a NATO írásban válaszolt az orosz követelésekre, mondván, bizonyos biztonsági kérdések megvitatásra kerültek, míg mások megtárgyalhatatlanok. Ukrán és nyugati tisztviselők pedig készenlétben álltak egy olyan esetleges cselekmény miatt, amelyek szétzilálhatják az ukrán kormányt, avagy igazolhatják az orosz katonai betörést.

A lap információi szerint az eset nincsi összefüggésben az Ukrajna körüli katonai feszültséggel.

A NATO katonai védelmi szövetségének vezetője arra figyelmeztetett, hogy új konfliktus veszélye fenyeget Európában. A becslések szerint 100 ezer orosz katona gyűlt össze az ukrán határon, hogy megakadályozzák az ország NATO-hoz való csatlakozását.

Indirekt/Blikk