2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Elírt számlaszám miatt válhat hajléktalanná egy bácsi

Elírt számlaszám miatt válhat hajléktalanná egy bácsi

Egy apró elírás, egy elkésett banki reakció és egy tisztességtelen idegen miatt veszítheti el az otthonát egy bácsi.

Az ausztrál Gordon Layton még hónapokkal ezelőtt, júniusban szeretett volna netes átutalással elküldeni tizenöt millió forintnyi dollárt annak a cégnek, ami a telkére építette az új házát. Az utalás közben azonban véletlenül elírhatta a számlaszámot, mert az összeg másnál landolt.

A súlyos tévedést még aznap – három órán belül – jelezték a saját és a számlatulajdonos bankjánál is, ám a pénzintézetek csak másnap léptek az ügyben, hogy visszavonják a téves utálást. Akkora azonban már késő volt. Az összeg megérkezett az ismeretlen számlaszámra, amelynek a tulajdonosa nem hajlandó visszafizetni a pénzt.

Laytont közben felszólította a háza megépítését kivitelező cég, hogy rendezze a tartozását, különben jogi lépéseket tesznek. A férfinak azonban nincs újabb 71 ezer ausztrál dollárja, így félő, hogy ha nem kapja vissza a rossz helyre utalt összeget, akkor el kell adnia a házát, hogy rendezni a tudja a tartozását. Ez azonban azt jelentené, hogy földönfutóvá válik.

– Ha nem tudjuk visszaszerezni a pénzt, az apámnak el kell adnia a házát, hogy ki tudja fizetnie a tartozását. Ez nem fair – mondta Layton lánya elkeseredve.

Indirekt/Blikk