2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Címlap Donald Trump bejelentette: 2024-ben indul az elnöki székért

Donald Trump bejelentette: 2024-ben indul az elnöki székért

Donald Trump helyi idő szerint kedd este Floridában bejelentette, hogy 2024-ben újra indul az Egyesült Államok elnöki tisztségéért.

Az exelnök a Mar-a-Lago nevű rezidenciáján tartott beszédében azt ígérte, ez a kampány nem róla szól, hanem az amerikai emberekkel közösen zajlik majd, és azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amelyek az embereket érintik. Azonnal felveszi a harcot az inflációval – jelentette ki a republikánus politikus. Alacsony adókat ígért, és az országot megbénító túlszabályozás megszüntetését.

Donald Trump a családok védelmét is kilátásba helyezte, mert azok szerinte „az amerikai élet középpontját” jelentik, valamint a szülők jogának megóvását ígérte. Úgy fogalmazott, befejezi Joe Biden jelenlegi elnök „háborúját az amerikai energiatermelés ellen”, és intézkedik arról, hogy az energiaárak csökkenjenek.

Úgy vélte, most sokkal könnyebb lesz a kampány, mint négy éve, mert most látják, hogy az elmúlt két évben mi romlott el, mit kell visszaállítani. A nemzetközi kapcsolatokban szintén azt képviseli majd, ami első elnöki időszakát jellemezte – fejtette ki.

Ismét „Amerika lesz az első”, minden politikai intézkedésben ez érvényesül majd,

Amerika visszatérése most kezdődik – ígérte Donald Trump, miután bejelentette, hogy ismét versenybe száll az elnöki pozícióért.