2023.06.09
Félix
Kezdőlap Címlap Döbbenetes: kisgyerek megerőszakolásáért elítél pedofilt választottak polgármesternek

Döbbenetes: kisgyerek megerőszakolásáért elítél pedofilt választottak polgármesternek

A frissen kinevezett politikust korábban öt év börtönbüntetésre ítélték embertelen cselekedetéért.

Jeffrey Donson még 2008-ban vallotta be, hogy megerőszakolt egy kisgyereket, gyomorforgató tettének beismerését követően pedig bűnösnek is találta a bíróság.

Azt, hogy ezt követően mivel tudta befolyásolni az ítélethozókat egyelőre rejtély, annyi azonban biztos, hogy az eredetileg öt évre meghatározott börtönbüntetéséből egyetlen napot sem kellett leülnie, végül ugyanis egyszerű pénzbüntetéssel és felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották, illetve rehabilitációs programokban való részvételre kötelezték.

Donsont mind ezek ellenére, most az Afrikai Nemzeti Kongresszus támogatásával a Dél-afrikai Köztársaságban található Kannaland polgármesterévé választották, függetlenül a polgárok felháborodásától.

A sokkoló történet azonban itt még nem ér véget, a pedofília miatt korábban elítélt politikus ugyanis egy másik bűnözőt, név szerint, Werner Meshoat választotta alpolgármesterének, akit amellett, hogy korábban csalásért és az igazságszolgáltatás akadályozásáért is törvény elé állították, 2012-ben tanári állásából is menesztették, miután szexuálisan molesztálta egyik diákját – írja a Tények.