2021.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Döbbenetes: ismert női sportolót fejeztek le a tálibok Afganisztánban

Döbbenetes: ismert női sportolót fejeztek le a tálibok Afganisztánban

Brutális videót osztottak meg a tálibok a közösségi média felületein arról, hogyan végeztek ki egy üldözött női sportoló – az eseten az egész világ megrökönyödött.

Kínozták, majd lefejezték Afganisztán egyik leghíresebb női sportolóját. A tálibok minden követ megmozgatnak a hatalomátvételük óta, hogy megfosszák nőket a jogaiktól, és a női sportolókat is üldözni kezdték.

A radikális hatalmi vezetők teátrálisan rettentik el a jogaikat követelő nőket, és az internetre is feltöltötték a kivégzett lány fotóját, ami szó szerint sokkolta a nemzetközi sajtót.

Mah családján kívül senki sem tudja az eset pontos idejét és módját, de vélhetően október elején végezték ki őt a tálibok. A család nem kommentálta a borzasztó esetet, ugyanis a sportolónő hozzátartozóit megfenyegették, hogy senkinek nem beszélhetnek a történtekről – írta az independentpersian.com.

Mah Jabin halála a közösségi média valamennyi platformján nagy port kavart, s az egyik közel-keleti Twitter-oldalon fájó szavakkal írtak róla:

„A lány, aki tele volt vidámsággal, Kabulban született. Lefejezték. Mah Jabin tagja volt az afgán női röplabda-válogatottnak…”

A női sportolók a hatalomátvétel óta vannak a tálibok célkeresztjében: házakat, lakásokat kutatnak át városokban, és főleg azokat üldözik, akik külföldi versenyeken vettek részt, avagy korábban feltűntek a médiában.