2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Címlap Borzalom: barátnői késelték halálra a 12 éves kislányt

Borzalom: barátnői késelték halálra a 12 éves kislányt

A barátnői öltek meg egy 12 éves lányt a németországi Freudenbergben.

A hírek szerint a 12 éves gyermeken – akit Luisének hívtak – bosszút akart állni a legjobb barátnője, és végül ez vezetett a gyilkossághoz.

Német sajtóértesülések szerint a gyilkosság szombaton történt Freudenberg településen egy erdőben. Az eddig napvilágra került részletekből úgy fest, az áldozat legjobb barátnője, egy 13 éves kislány arra kényszeríthette 12 éves társát, hogy több alkalommal is megszúrja Luisét egy késsel.

A lányok ezután otthagyták áldozatukat, aki a súlyos sebei miatt elvérzett az erdőben. A kislány holttestén később több mint 30 késszúrást találtak.

Közben a két kiskorú tettes még fel is hívta Luise szüleit, akiknek azt hazudták, hogy a lány hazaindult. Akkor még senki sem sejtette, mi történt.

Az erdőben hagyott holttestet vasárnap találta meg egy kutyát sétáltató járókelő, a rendőrök pedig kiderítették, hogy Luisét a társai ölhették meg. A gyilkosságot a kiskorúak azóta be is ismerték, ám a gyilkos fegyvert még nem találták meg a rendőrök.

A gyilkossá vált gyermekeket kiemelték a családjukból, és pszichológiai vizsgálatnak vetik alá őket. A gyilkosság konkrét oka az lehetett, hogy Luise kigúnyolta a két kislány valamelyikét.

A 17-18 ezres német kisvárosban nagy megrökönyödést keltett az eset. A polgármester még hétfőn, a holttest megtalálása után gyásznapot rendelt el, az áldozatul esett kislány osztálytársainak pedig azóta pszichológusok segítenek feldolgozni a történteket.