2022.06.30
Pál
Kezdőlap Címlap Benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magyar feleségét egy férfi Kanadában

Benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magyar feleségét egy férfi Kanadában

Négy napig küzdöttek a életéért az orvosok, de meghalt az a magyar állampolgárságú nő, akit egy férfi Torontóban, a menetrend szerinti autóbuszjáraton öntött le benzinnel, majd lángra lobbantotta a ruháját.

A kanadai rendőrség először elszigetelt támadásként kezelte az esetet, később kiderült, a sértett magyar barátja volt a tettes. Az ok szerelemféltés, miután megtudta, volt párja már más karjaiban keresi a boldogságot.

A 37 éves V. Henrietta évek óta élt már Torontóban a kedvesével. A kanadai magyarok úgy tudják, a pár kapcsolata az utóbbi időkben megromlott, az egy esztendővel idősebb férfinek, B. Norbertnek több rendőrségi ügye is volt már a féltékenységi rohamok miatt. Távoltartási határozatot is kiszabott vele szemben a bíróság, 200 méteres körzeten belül meg sem közelíthette volna a nőt. Ennek megszegése miatt egyszer már háromnapos elzárást kapott.

Az áldozat szintén Kanadában élő lánya, B. Inez közösségi oldalán közzétett bejegyzései szerint nem éltek félelemben, nem számítottak arra, apja megtámadja édesanyját. Azt hitték, végre elfogadta, életvitele, drogfüggősége miatt nem akarják vele tartani a kapcsolatot.

A támadás sokkolta a kanadai várost, idén V. Henrietta volt a 32. torontói lakos, aki gyilkosság áldozata lett, írja a Globalnews.ca. A gyújtogatáskor a többi utasnak sikerült elmenekülnie, de a szemtanúk szerint a támadó ruhája is lángra kapott. B. Norbertet másnap fogták el a rendőrök őt is kórházba kellett vinni égési sérülései miatt. A férfit a kanadai bíróság vizsgálati fogságba helyezte, életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.