2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld Tragédia: 16 éves fiú fulladt a Tiszába

Tragédia: 16 éves fiú fulladt a Tiszába

Tragédia történt Tiszán szerda késő este.

A Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület osztotta meg közösségi-oldalán, hogy szerdán a késő esti órákban a Tisza Tokaji szakaszán egy 16 éves fiatal stégről a vízbe ugrott és elmerült.

Az egyesület szerint a helyszínen lévő szintén fiatalkorúak elmondták, hogy egyik társuk beugrott a folyóba majd nem messzire a stégtől kapálózni kezdett később pedig elmerült.

A Tokaji Vízi Rendészettel és az időközben a helyszínre érkező hivatásos tűzoltókkal azonnal keresni kezdték a fiatalt, amelyhez a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület is csatlakozott. Szonáros keresés segítségével sikerült beazonosítani a test helyzetét, amit a speciális mentők búvára a felszínre hozott.

A nyári szezon alig kezdődött még el, de sajnálatos módon vízi mentőinknek nem az első ilyen jellegű riasztása volt. A hétvégén a Tisza-tavon is kollégáink segítségét kérték, ahol szintén a tóban eltűnt személyt kellett keresni. Ezúton is felhívnánk mindenkinek a figyelmét a fürdőzés szabályainak betartására! Mindig csak az arra kijelölt helyen strandoljunk!- olvasható a bejegyzésben.

Majd néhány fontos fürdőzési intelmet is megfogalmaztak:

  • Felhevült testtel és alkoholos állapotban, illetve egy kiadós táplálkozás után közvetlenül vízbe menni végzetes lehet!
  • Senki se ugorjon fejest ismeretlen medrű vízbe!
  • Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.