2024.02.25
Mátyás
Kezdőlap Címlap Ámokfutó lövöldözött a michigani egyetemen - legalább hárman meghaltak

Ámokfutó lövöldözött a michigani egyetemen – legalább hárman meghaltak

Legalább három ember életét vesztette, öten pedig megsebesültek, amikor egy ámokfutó helyi idő szerint hétfőn este lövöldözni kezdett a Michigan Állami Egyetem területén. A támadó férfi ezt követően elmenekült a helyszínről – derül ki az egyetemi rendőrség közleményéből.

A CNN cikke szerint az első lövéseket este fél kilenckor jelentették az egyetemi kampuszon. A Lensing városában található területen az egyetemistákat felszólították, hogy zárkózzanak be a szobáikba. A lap közlése szerint voltak, akik félelmükben elbarikádozták magukat, így felkészülve arra, ha a lövöldöző esetleg feléjük tart.

Az egyetemi rendőrség közlése szerint a támadó egy maszkot viselő, alacsony, fekete férfi volt, akiről a Twitter-oldalukon egy fotót is közzétettek.

Az amerikai sajtó szerint a férfi először a Barkely Hall épületében nyitott tüzet, majd az ámokfutást egy másik épületben folytatta. A hírek szerint utoljára akkor látták őt, amikor az utóbbi helyszínről gyalog távozott.

A férfinak sikerült elmenekülnie.

A sebesülteket kórházba szállították. A rendőrség szerint akad köztük olyan is, aki életveszélyes állapotban van. A CNN-nek a kórház csak annyit mondott, hogy a sebesülteket a sürgősségi osztályon ápolják, ám az állapotukról nem közöltek információkat.

Az egyetemi campusnak nagyjából ötvenezer hallgatója van. Az órákat két napra felfüggesztették a lövöldözés miatt. Egyelőre kérdés, hogy a támadó miért kezdett el gyilkolni, amiként azt sem tudni, hogy véletlenszerűen választotta-e ki áldozatait, avagy célzott támadások történtek – írták.