2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Címlap Amerika: augusztusban meglehet a koronavírus elleni gyógyszer, de most még sokan fognak...

Amerika: augusztusban meglehet a koronavírus elleni gyógyszer, de most még sokan fognak meghalni

Donald Trump sajtótájékoztatón mondta el ismét: nagyon nehéz napok várnak az amerikai emberekre, sokan fognak meghalni a jövő héten.

Ma esti sajtótájékoztatóján az amerikai elnök igyekezett megnyugtatni az embereket. Ígérete szerint a pénz nem lehet az akadálya a „láthatatlan ellenséggel” szembeni harcban: „minden lehetséges erőforrást felhasználunk a háború befejezéséhez és országunk újbóli megnyitásához.

Közben az Origo beszámolója szerint reményt keltő kísérleteket végeznek kaliforniai tudósok. Ezek szerint megtalálták a koronavírus lehetséges ellenszerét –  legalábbis ezt állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Glanville kifejtette, hogy a laboratóriumban olyan semlegesítő antitesteket állítottak elő, amelyek képesek blokkolni a vírust. „Egy sor szuperhatékony antitestet fejlesztettünk ki, amely blokkolja a vírus felületén lévő tüskéket, így a vírus elveszíti fertőzőképességét”- fogalmazott az immunológus.

Azt persze nem lehet tudni, hogy ezek az eredmények mennyire reménykeltőek a mindennapokra nézve, mindenesetre az látszik a hivatalos amerikai kommunikációból, hogy elkezdték nagyon komolyan venni a koronavírus fertőzés reális veszélyeit.

Az Egyesült Államokban az utóbbi 24 órában több mint 1500-an vesztették életüket a koronavírus fertőzés következtében.