KezdőlapCímlap40 méteres szakadékba zuhant egy kisbusz - hatan meghaltak

40 méteres szakadékba zuhant egy kisbusz – hatan meghaltak

A jármű nyolc utassal tartott Vigóból Lugóba, és a Pedre nevű településen eddig ismeretlen okból egy hídról 40 métert zuhant a folyóba.

Hatan életüket vesztették az északnyugat-spanyolországi Galícia tartományban szenteste történt buszbalesetben – közölte a helyi mentőszolgálat.

A busz szombat késő este zuhant egy hídról több 10 métert a Lérez-folyóba, a hatóságok még másnap is többeket eltűntként tartottak nyilván. Több áldozat holttestét csak másnap találták meg. Az áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen.

A jármű nyolc utassal tartott Vigóból Lugóba, és a Pedre nevű településen eddig ismeretlen okból egy hídról 40 métert zuhant a folyóba. A 63 éves sofőrt és egy nőt sikerült élve kimenekíteni, őket sérülésekkel egy közeli kórházba vitték.

A rendőrség közölte, hogy a sofőr szervezetében nem találták nyomát alkoholnak vagy kábítószernek.

A hatóságok szerint az éjszakai mentési munkálatok nagyon nehéznek bizonyultak, mivel a busz egy nehezen hozzáférhető helyen volt és majdnem teljesen ellepte a víz. A mentőegységeknek a hídról kötelekkel kellett leereszkedniük, hogy elérjék a balesetet szenvedett járművet. Másnap az erős sodrás és a heves esőzéssel kísért rossz időjárás hátráltatta az időközben már lezárt munkálatokat. Már csak a busz műszaki mentése maradt hátra.