2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap 18 nap után került elő a 4 éves kislány

18 nap után került elő a 4 éves kislány

A gyerek eltűnése az egész országot sokkolta, ám most mindenki egy emberként lélegtett fel, hogy Cleo épségben került elő. Az ügyben egyelőre nagyon sok a nem tisztázott részlet.

Szerdán nem sokkal éjfél után épségben megtalálták a rendőrök a 4 éves Cleo Smith-t, aki október 16-án, szombaton tűnt el nyom nélkül egy elszigetelt óceánparti kempingben Ausztráliában. A kislányt 18 napon keresztül szinte az egész ország kereste, ám története szerencsésen zárult.

A rendőrség közlése szerint Cleo Smith a szüleivel aludt egy sátorban az ország nyugati részén, ám amikor az édesanyjáék felébredtek, a sátor nyitva volt, a gyermekük pedig a hálózsákjával együtt eltűnt. A nyomozók végül szerdán jutottak el egy Carnarvon városban lévő házhoz, nem messze a szülők otthonától, s a bezárt ház egyik szobájában meg is találták Cleót, aki teljesen egyedül volt.

Amikor megkérdeztük a nevét, s azt mondta, hogy ő Cleo, szerintem szem nem maradt szárazon a szobában. Még a sokat látott rendőrök közül is sokakra tört rá a sírás – idézi a CNN Col Blanch helyettes rendőrfőnököt, aki maga is részt vett a mentőakcióban.

Az üggyel kapcsolatban egy 36 éves férfit vettek őrizetbe, aki korábban nem ismerte a családot. Cleo megtalálásakor sem volt a házban, de a rendőrök részletesen kihallgatják. Édesanyja szerint Cleót október 15-én, pénteken este vacsora után tette le aludni, majd hajnali 1 óra 30 perc körül arra ébredt, hogy vizet kér tőle. Reggel 6 órakor, amikor Cleo húga is inni szeretett volna, a gyermek már nem volt a helyén.

A nyomozók hamar megállapították, hogy Cleo Smith-t valószínűleg elrabolták, majd elvitték a kemping területéről, ahol eltűnésének idején meglehetősen sok ember tartózkodott. Szemtanúk az eltűnés éjjelén egy autót láttak dél felé haladni, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a járműnek volt-e köze az emberrabláshoz. A kemping közelében található utak összes útszéli szemetesét átnézték, és összesen 100 rendőr gyűjtött nyomokat az elmúlt, több mint két hétben. Azt egyelőre szintén nem közölték, hogy pontosan hogyan is jutottak el ahhoz a bizonyos carnarvoni házhoz.

Cleo egyébként jó egészségi állapotban került elő, bár kisebb orvosi kivizsgálás várt rá, mielőtt ismét magához ölelhette a szüleit. Szakértők szerint valóságos csoda, hogy ennyi idővel az eltűnése után épségben találták rá a gyerekre, mert a statisztikák szerint ilyenkor már nagyon kis eséllyel kerülnek elő a kicsik. Az üggyel kapcsolatban a héten még egész biztosan további részletek látnak majd napvilágot.

Indirekt/Blikk