2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap 16 éves lányt gázolt halálra a vonat

16 éves lányt gázolt halálra a vonat

A halálos baleset vasárnap este történt az Eperjesi járásban található Licsérd egyik vasútállomásán, Szlovákiában. Egyelőre nem tisztázott, hogy a tinédzser lány szándékosan lépett-e a száguldó vonat elé, avagy baleset miatt sodródott a járműhöz.

Március 20-án, vasárnap este a szlovákiai vonatmegállótól 100 méterre történt a megrázó baleset, amelyben egy 16 éves lány vesztette életét. A Noviny nevű portál szerint amikor a vonat az állomáshoz érkezett, már sötét volt, így a vezető túl későn vette észre a vonat előtt tartózkodó fiatal lányt, s már elkerülhetetlen volt a baleset.

A hatóságok megerősítettek, hogy a fiatal lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Ahogy a honlapon írják, a rendőrség vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy tragédiában elhunyt személy szándékosan lépett-e a közeledő szerelvény elé, avagy baleset történt.

A vizsgálat szerint egyelőre annyit lehet biztosan állítani, hogy a mozdonyvezető szervezetében a baleset idején nem volt alkohol.