2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Vádat emeltek a fegyveres sorozatrabló ellen

Vádat emeltek a fegyveres sorozatrabló ellen

A vádlottak padjára került a sorozatrabló, aki két dohányboltot és egy ékszerüzletet rámolt ki.

Még 2017-ben háromszor csapott le a sorozatrabló, aki minden alkalommal fegyverrel fenyegette meg az eladókat. A harmadik, egyben utolsó rablása során egy ékszerbolt dolgozóját bántalmazta is.

Először, 2017. február 19-én, egy XI. kerületi dohányboltba ment be úgy, hogy az arcát eltakarta, majd fegyvert szegezett az eladóra, és a kasszában lévő pénzt követelte. A fenyegetés hatására a sértett nem mert megmozdulni, így a vádlott átnyúlt a pulton, kivett a pénztárgépből több mint 680 ezer forintot, majd elmenekült.

Egy hónappal később, 2017. március 14-én egy II. kerületi dohányboltot rabolt ki. Ebben az esetben is eltakarta az arcát, mielőtt az üzletbe lépett, majd az eladó arcához egy fegyvert tartott, miközben – egy zacskót átnyújtva – a bevételt követelte. A sértett a kasszában lévő 140 ezer forintot a zacskóba tette, majd átadta a vádlottnak, aki azzal elmenekült.

Április 22-én, egy hónappal az utolsó rablás után a férfi újra vérszemet kapott, de ezúttal egy II. kerületi ékszerboltba ment be. A boltban elővette a riasztófegyverét, azt az eladó fejéhez tartotta, majd átugrott a pulton, a nőt pedig a földre rántotta. A sértett megnyomta a pánikgombot és segítségért kiabált, ezért a vádlott befogta a száját, majd amikor a nő menekülni próbált, többször megütötte és megrúgta. Végül az üzletből készpénzt és tört aranyat vitt el, összesen mintegy 2,7 millió forint értékben. Ezt az esetet a bolt biztonságikamerája rögzítette:

Az utolsó rablást követően feltehetően érezte, hogy forrósodik a lába alatt a talaj, ezért Moszkvába menekült, de elbújni nem tudott: nemzetközi elfogatóparancs alapján 2021. szeptember 30-án elfogták.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit 3 rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolják, amiért is vele szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozzák a vádiratban.