2021.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Címlap Drágábban szórakozhatunk: árat emel a Netflix

Drágábban szórakozhatunk: árat emel a Netflix

A Netflix mostanra alapvető kényelmi funkciónak számít a legtöbb háztartásban. A filmeket, sorozatokat online kínáló platform 2016-ban tette be a lábát hazánkba, majd – az olyan címeknek köszönhetően, mint a Stranger Things, a Vaják, a Bridgerton, vagy éppen legutóbb a Nyerd meg az életed – letarolta a szórakoztatóipart. A Netflix azóta, hogy itthon is elérhető, nem emelt árakat Magyarországon, egészen mostanáig.

Október elején egyre több országból, többek között Hollandiából, Belgiumból és Új-Zélandból is arról jöttek hírek, hogy a Netflix emelt az árain. Ahogy a Media1 a SorozatWiki nyomán beszámolt róla, világszerte drágább lesz a Netflix-előfizetés, és ez a változás hazánkat is elérte.

Az online videótáron háromféle előfizetési lehetőség elérhető. Ezek közül az alapcsomag ára nem változott, 2490 Ft maradt. Bár a pénztárcát kíméli, ez nyújtja a legkisebb élményt a nézők számára, hiszen egyszerre 1 képernyőn lehet nézni a műsorokat, SD-minőségben, azaz manapság rendkívül alacsonynak számító felbontásban.

A Standard csomag ehhez képest 9 százalékkal drágult, az eddigi ára 3190 Ft volt, és most már 3490 Ft-ért elérhető. Az erre előfizetők már két képernyőn tévézhetnek egyszerre, akár HD-minőségben. A Prémium csomag ára is borsosabb lett, 13 százalékkal emelkedett, és ezentúl 3990 Ft helyett 4490 Ft-ot kell fizetniük azoknak, akik egyszerre négy képernyőn és akár Ultra HD-minőségben szórakoznának a Netflix legfelkapottabb címein.

A Netflix egyik aloldala szerint ezek az árak az új előfizetőkre vonatkoznak, és fokozatosan lépnek érvénybe minden felhasználó számára. A jelenlegi előfizetők e-mailben kapnak 30 nappal az árváltozás előtt értesítést, hacsak nem váltanak díjcsomagot. Amennyiben valaki csomagot vált, már az új, magasabb árakat kell majd fizetnie.