2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap New Yorkban is kötelező lesz a védőoltás

New Yorkban is kötelező lesz a védőoltás

Kötelezővé válik az oltás New Yorkban a magánszektoron belül, és minden, a városban dolgozónak december 27-ig fel kell vennie a vakcinát, továbbá a gyerekek-fiatalok is csak beoltva mehetnek majd be sok helyre – közölte a BBC.

Telex cikke szerint az oltás a közalkalmazotti szektorban már eddig is kötelező volt, de a kiterjesztetett intézkedés már 184 ezer céget érint. Bill De Blasio polgármester további szigorításokat is bejelentett, hiszen eddig egy oltás is elég volt ahhoz, hogy az ember étterembe, kocsmába vagy edzőterembe mehessen, és a 12 éven alattiakra nem vonatkozott ez a szabály, ám az új szabályozás szerint már két oltásra lesz szükség, és ez vonatkozik a 12 év alattiakra is, kivéve a Johnson & Johnson egy dagos oltását.

De Blasio szerint a cél az, hogy a városnak nagy károkat okozó, a 2020 márciusihoz hasonlatos lezárásokat jövőre el tudják elkerüljék, mivel a városban már 10 omikronos fertőzöttet találtak, illetve naponta átlagosan 1500 új esetet fedeznek fel. Ráadásul a hideg időjárás, az ünnepi összejövetelek és az új variáns miatt további esetszám-növekedésre számítanak.

Joe Borelli, a New York-i képviselőtestület kisebbségi vezetője a Twitteren azt írta, amint a város bevezeti a szabályozást, jogi lépéseket tesznek majd ellene.