2022.01.26
Paula, Vanda
Kezdőlap Címlap Vitray Tamás a gyerekei miatt lemondott a műsoráról, így lett Rózsa Gyuriból...

Vitray Tamás a gyerekei miatt lemondott a műsoráról, így lett Rózsa Gyuriból sztár

Vitray Tamás a ma este az ATV-n látható Sorok között Lutter Imrével című műsorában többek között magánélete lemondással járó fájó időszakáról is beszél.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

Abban bevallja, kevesebb ideje jutott az apai örömökre, mint azt szerette volna. Első házassága zátonyra futott, amikor az ikonikus vetélkedőt, a Kapcsoltamot vezette, ami élőben ment hétvégenként. Nem készült televíziósnak, inkább rendező szeretett volna lenni, és színésznek is jelentkezett, mégis a tévénél kötött ki. pályafutása mellett

“Én az első házasságból akkor váltam el, akkor jöttem el, amikor a Kapcsoltamot csináltam, ami nagyon hamar sikeres lett. De azt csak élő adásban lehetett csinálni, mert betelefonálós műsort nem lehet előre rögzíteni, az adás pedig vasárnaponként volt, hiszen ekkor voltak otthon az emberek, ekkor tudtak tévét nézni. A fiaim láthatása mindig vasárnap volt, ezt engedélyezte a mamájuk. Választanom kellett: csinálom a vetélkedőt, és akkor nem látom a kölykeimet, vagy fordítva. Huszonegy adás után abbahagytam” – idézte fel Vitray. Két kollégát javasolt maga helyett, végül Rózsa György mellett döntöttek, aki kilenc évig vezette a rendkívül sikeres játékot. Rózsa György már hat éve a Magyar Televízió ifjúsági osztályánál dolgozott, a gyermekműsorok koronázatlan királyának számított.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

“Vitray azzal indokolta választását, hogy a képernyőn ugyanolyan vagyok, mint a magánéletben. Egy ideig gondolkodtam, vállaljam-e, de sohasem bántam meg, hogy igent mondtam, mert majd tíz évig ment a vetélkedő – – mesélte Rózsa. – A hazai televíziózás máig leghosszabb időt megélt játéka volt a Kapcsoltam, munkahelyi brigádok, családok jöttek össze játszani, bárki betelefonálhatott. Hisztérikus sikere lett, pedig Vitray sem jósolt hosszú utódlást. Azt mondta nekem: mindenképp jó, ha elvállalom, mert ha csak öt-hat adást kibírok úgy, hogy nem söpör el a népharag, már megéri, mert ha le is vesznek a műsorról, akkor is számolnak velem később” – írta a Blikk.