KezdőlapBelföldCsoda: Hajnalka 150 nap után kikerült az intenzívről és legyőzte a koronavírust

Csoda: Hajnalka 150 nap után kikerült az intenzívről és legyőzte a koronavírust

Az orvosok szerint a tatai nőnek – aki több mint két hónapig volt lélegeztetőgépen a koronavírus miatt – nem volt sok esélye a túlélésre.

fotó: MTI/Árvai Károly

Még mindig nem mozog tökéletesen a keze és a lába annak a tatai nővérnek, aki több mint két hónapig volt lélegeztetőgépen koronavírus miatt. Hajnalkának sikerült legyőznie a betegséget, de 150 napot volt az intenzíven, ebből 68 napot lélegeztetőgépen. Ám még az orvosok is csodájára járnak, hogy szervezete nem adta fel a küzdelmet – számolt be a Tények. A nő még májusban fertőződött meg. Miután kiderült, hogy koronavírusos, antibiotikumos kezelést kapott.

Három napig kellett szednie, de a hetedik napon úgy elkezdett fulladni, hogy ki kellett hívni a mentőket. Hajnalkát először Székesfehérvárra vitték, de súlyosbodott az állapota, ezért egy fővárosi járványkórházba szállították. Olyan rossz állapotba került, hogy családját egyik nap felhívta a kórház: Hajnalkának nem sok esélye van a túlélésre, figyeljék egész éjjel a telefont. A tatai nő végül legyőzte a kórt, de szövődményei maradtak a betegségnek. Még most is kiütésekkel teli a teste, két ujjperce el van feketedve, és nehezen tud mozogni. Hajnalka most azon dolgozik, hogy minél előbb teljesen felépüljön, újra dolgozhasson, és segíthessen a betegeknek – írta az nlc.hu.