2022.05.26
Evelin, Fülöp
Kezdőlap Címlap Világhír helyett pornó várt a fiatal fiúkra a pesti modellügynökségen

Világhír helyett pornó várt a fiatal fiúkra a pesti modellügynökségen

A csak fiúkra szakosodott pesti modellügynökség azonnal meztelenre vetkőzteti a fiatal, csinos fiúkat, mondván: ez az alap, ha valaki be akar lépni a divat világába.

A Blikknek nyilatkozó ismert modell elárulta: legalább húsz becsapott fiatalkorú srácról tud aki a karrier reményében hagyta, hogy az ügynökségi tesztfotózáson aktkép készüljön róla.

Egy szórakozóhelyen szólított meg az ügynök, aki tesztfotózásra hívott. Roppant kínos volt, amikor a műteremben szembesültem azzal, hogy aktfotózásra jöttem – mesélte a modell. – A csak fiatal fiúkkal foglalkozó ügynökség vezetője erősködött, nincs ebben semmi, ez az első lépés a világhír felé vezető úton. Levetkőztem neki, de a tesztfotózás óta nagy ívben elkerülöm őket. Hát így nem lettem világhírű… Ahogy a barátom sem, aki elhitte, hogy ez az út vezet a nemzetközi divatvilágba, aztán hagyta, hogy beszippantsa a pornóipar.

Egy vidéki városból érkező fiatal fiútól azt kérte az ügynökség vezetője, vetkőzzön le és simogassa magát. Majd pár perc múlva arra utasította, hogy ott, lent simogassa magát a webkamera előtt. Közben azzal győzködte a kamaszt, hogy ennyi áldozatot a siker érdekében vállalnia kell.

– Hogy mi lett a felvétel sorsa? Fogalmam sincs. Se arról, hol, kinél landoltak a meztelen fotóim – mondta lapunknak a fiú, aki nem adta fel, hogy modellként dolgozzon, de azóta retteg, mikor kerülnek elő róla a kompromittáló felvételek.

– Én is hallottam erről a jelenségről, több fiatalemberrel is találkoztam, aki megfordult már ennél az ügynökségnél. Folyamatosan aktfotókat és erotikus képeket akartak róluk csinálni – nyilatkozta a Blikknek Kajdi Csaba, a Visage Modellügynökség vezetője, aki a New Yorkban élő világhírű modell, Mihalik Enikő karrierjét is elindította.

– Próbálták elhitetni a fiúkkal, aki modell akar lenni, annak ilyen bevállalósnak kell lennie. Csakhogy ez aljasság, nincs szó világhírnévről, se modellkarrierről, az ügynökség egyszerűen visszaél a fiatal fiúk jóhiszeműségével, kihasználja őket. Ráadásul ez az egész szakmának árt.

Az érintett kamu ügynökséggel korábban Pumped Gabo is kapcsolatban állt.

– A múlt héten felhívott egy nyomozó, aki feltett néhány kérdést, illetve megkérdezte, tennék-e vallomást az ügynökséggel kapcsolatban. Nem kérdés, ez a kötelességem. Elmondok mindent arról, hogy velem mi és hogyan történt – szögezte le Gabo.