KezdőlapCímlapVígszínházi botrány: „Embertelen, hogy Eszenyi nem engedett a haldokló nagyapámhoz”

Vígszínházi botrány: „Embertelen, hogy Eszenyi nem engedett a haldokló nagyapámhoz”

Újabb színész csatlakozott az Eszenyi Enikő vezetői stílusa ellen felszólalókhoz. Lengyel Tamás egyenes fogalmazott: szerinte, amit az igazgatónő csinál az ugyanolyan, mint egy szexuális zaklatás.

Fotók:Facebook

Lengyel Tamás hat évig volt Vígszínház tagja. A Válótársak és az Én kis falum sztárjának állítása szerint ez alatt az időszak alatt saját bőrén tapasztalta, hogy visszaélnek a színészek bizonytalan egzisztenciális helyzetével. A színész a hvg.hu-nak adott nyilatkozatában mesélt arról, hogy miért hagyta ott a színházat: „”Sokat szorongtam, sokszor volt lelkiismeretfurdalásom, és nem éreztem magam szabadnak, viszont meghasonlottnak és kiszolgáltatottnak annál többször. Nem akartam, hogy az egészségemet felőrölje. A fő probléma az őszinteség, a párbeszéd hiánya volt. A sok hazugság és megtévesztés. Ezenkívül sokszor azt éreztem, visszaélnek a színészek bizonytalan egzisztenciális helyzetével”

De amiért végül ő is megszólalt, egy olyan eset volt, amit soha nem tud elfelejteni Eszenyinek: „Hiába kértem, hogy engedjen el, mert már csak órái voltak hátra, nem tudtam elmenni, mert Enikő mindenáron próbálni akart. Én meg hülye voltam és maradtam. Végül nem tudtam elbúcsúzni tőle. Azt hiszem, ez jól érzékelteti, hogy egyes esetekben mennyire nem tudott józanul mérlegelni.” A színész az interjúban azt mondta: amit volt főnöke csinált az ugyanolyan abúzus, mint amivel Marton Lászlót vádolták.

Közben Verebes István a Facebookon intézett nyílt levelet Eszenyi Enikőhöz. Ebben a színész-rendező saját példáját állítja kollégája elé, és figyelmezteti, hogy ideje lenne lépnie, mielőtt nagyon komoly presztízsveszteség nem érné.

Eszenyi Enikőnek, bizony, lépnie kellene, mind a mellett, hogy valóban minőségi Vígszínházat vezet. A magam példájából…

Közzétette: István Verebes – 2020. március 19., csütörtök