KezdőlapBűnügyVan bőr a képén! Az Adrián hajókázott az itthon milliárdos adócsalás miatt...

Van bőr a képén! Az Adrián hajókázott az itthon milliárdos adócsalás miatt körözött férfi

D. T. Lajos több közösségi média felületén posztolt tartalmakat, az egyiken a börtön helyett az élet élvezetére biztatott mindenkit.

A horvátországi Vir szigetén bujkált az a férfi, aki ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatott eljárást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntett miatt – adta hírül a rendőrség. D. T. Lajost  a Pécsi Törvényszék jogerősen 6 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A bűnszervezet közel 4 és fél milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A férfi egy idő után elérhetetlenné vált – elmenekült a várható büntetés elől –, ezért először hazai, majd 2023. július 12-én európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A hazai körözési eljárást folytató Mohácsi Rendőrkapitányság munkatársainak 2024 áprilisában olyan információ jutott a tudomására, hogy a körözött személy Horvátországban tartózkodik, ahol ingatlan-bérbeadással foglalkozik.

Intenzív információcserébe kezdtek a horvát társszervekkel, amelynek eredményeként megállapították, hogy a férfi Vir szigeten tartózkodik élettársával. Elfogására május 6-án a horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére akciót szerveztek, amelynek eredményeként az utcán kapták el a 45 éves férfit. Kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság.