KezdőlapCímlapKitörhet a III. világháború! Oroszország kész a harctéren megküzdeni a Nyugattal

Kitörhet a III. világháború! Oroszország kész a harctéren megküzdeni a Nyugattal

Szergej Lavrov kifogásolta, hogy Svájcban kizárólag Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendezési képletéről fognak tárgyalni, holott több más elképzelés is létezik.

Ha a nyugati országok a harctéren akarják megoldani az ukrán válságot, Moszkva készen áll erre – jelentette ki Szergej Lavrov megbízott külügyminiszter az orosz parlament felsőházának külügyi bizottságában, a tisztségére való újrajelöléséről folytatott konzultáción. „Joguk van erre. Ha a csatatéren akarják, akkor a csatatéren lesz a döntés” – mondta a diplomata a RIA Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint.

Lavrov a Svájcban Oroszország részvétele nélkül tartandó ukrajnai rendezési konferenciát – amelyen szerinte Moszkvának szóló ultimátumokat fognak megfogalmazni – egy „iskolás gyerek megrovásához” hasonlította, akit akkor hívnak be a tantestület elé, amikor már döntöttek a sorsáról. „Így nem lehet senkivel sem beszélni, nemhogy velünk” – jelentette ki.

Az ügyvezető és kijelölt külügyminiszter kifogásolta, hogy Svájcban kizárólag Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendezési képletéről fognak tárgyalni, holott több más elképzelés is létezik. Ezek közül a kínait nevezte a legátfogóbbnak. A jelölttel a konzultáció a kamara keddi plenáris ülésén folytatódik.