2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Vajna Tímea nem segít a húgának: a várandós Lilla hitelből vesz lakást

Vajna Tímea nem segít a húgának: a várandós Lilla hitelből vesz lakást

Magyarország leggazdagabb üzletasszonyának csak aprópénz egy Balaton-parti lakás ára, mégsem segít a kisbabáját váró húgának.

A várandós Palácsik Lilla a boldog babavárás pillanatait is élvezhetné, ám ő és férje megfeszítve doplgoznak, hogy mindent megteremtsenek a gyermekük érkezéséig. Péáldául egy saját lakást, ahol biztonságban nevelhetik a kisbabájukat.

– Mindig megkapjuk az emberektől, hogy nekünk könnyű, mert Lilla nővérének, Timinek van pénze, és biztos ő tömi a zsebünket, de ez nem igaz! Egyáltalán nem vagyunk eleresztve anyagilag, sőt, a karantén alatt kétszer is meg kellett gondolnunk, hogy mit engedhetünk meg magunknak – mondta a Borsnak Visváder Tamás. Aki olyannyira megelégelte az alaptalan vádakat, hogy a minap az egyik rajongójának még a bankszámlakivonatát is elküldte, amin feketén-fehéren szerepelt, hogy mennyi pénz van a kártyáján.

– Nem keresünk milliókat! Nekünk is pont úgy kell gürizni a pénzért, mint bárki másnak. Spórolunk, ahol tudunk, mert a havi 200–250 ezer forintos keresetből mi sem váltjuk meg a világot. Lilla a nyolcadik hónapban jár, nyilván ő már nem bír annyit dolgozni, mint korábban, és nem is engedném, úgyhogy igyekszem minél többet vállalni – ismeri be Vajna Timi sógora, aki egyszerre három cégnek, egyebek között a Talent Stúdiónak végzi a marketing és social média kampányát, s reméli, hogy mihamarabb beérik a munkájának gyümölcse.

– Jelenleg egy nyolcvan négyzetméteres, II. kerületi lakásban lakunk, aminek Timi a többségi tulajdonosa. Amikor ugyanis a sógornőm 2008-ban felköltözött Budapestre, akkor a nagyszülők és a szülők segítségével vett egy lakást, amit aztán eladott, és beruházott egy nagyobbra a II. kerületben. Ebben lakunk most mi, s ennek a 25 százaléka a Lilláé – mondja Tamás, aki azonban nem szeretne élete végéig egy kölcsönlakásban élni, ezért úgy döntöttek, hogy egy saját otthonra spórolnak. Persze nagy segítség, hogy van ez a lakás, de akkor sem a miénk, legalábbis nem teljesen, ezért Lillával úgy döntöttünk, hogy elköltözünk, és a Balaton környékén veszünk egy sajátot, amire már az állami támogatást is felvettük – magyarázza a leendő édesapa, aki hozzátette: nem jókedvükben igényelték meg a kölcsönöket, hanem, mert anélkül nem boldogulnának.