2021.08.04
Domonkos, Dominika
Kezdőlap Címlap Magyarország, megmentelek: Rékasi fia mozgalmat indított a vandálok ellen

Magyarország, megmentelek: Rékasi fia mozgalmat indított a vandálok ellen

Rékasi Zsigmond társaival mozgalmat indított, hogy fellépjenek a drogos, részeg garázdákkal, randalírozókkal szemben.

Magyarország, megmentelek névvel Rékasi Károly fia mozgalmat alapított, társaival önkéntes éjszakai őrszolgálatot látnak el, hogy ne legyenek veszélyesek a pesti utcák. Zsigmond veszélyes környéken már nem is engedi szerelmét egyedül közlekedni sötétedés után.

– Nemcsak a kedvesem, más lányok, egyedülálló nők, idősek sincsenek biztonságban. Virágomba rendszeresen belekötnek, gyakran érte atrocitás, ezért inkább kísérgetem – mesélte a Blikknek Zsigmond. Hogy mit szól fia kezdeményezéséhez az ismert édesapja?

– Eleinte nem örültem Zsigmond ötletének, hiszen mi van, ha a kötözködő például kést ránt? Ugyanakkor tudtam, hogy helyesen, férfiként cselekszik – ismerte el a Blikknek Rékasi Károly, hozzátéve, fia ugyanolyan eltökélt, „nyakas jász”, mint ő. – Zsigmond tőlem örökölte a piszkosul nagy igazságérzetét, de a higgadtságát is. Szikár, erős és fürge, ha többen vannak együtt ilyen srácok, férfiak, nincs nagy baj. Most már a legnagyobb drukkere vagyok a mozgalomnak, mert meggyőződtem, hogy a járőrözés alatt nem történik több, mint hogy udvariasan megkérik a rendbontót, ne zaklasson másokat. Remélem, sokan csatlakoznak hozzájuk és egyre többen állnak ki magukért.