KezdőlapBelföldVádemelés! Bozótvágóval támadt haragosára egy siroki férfi

Vádemelés! Bozótvágóval támadt haragosára egy siroki férfi

A középkorú sértett rossz néven vette, hogy a nevelt lányát a nála valamivel fiatalabb vádlott gyakran látja vendégül.

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Heves Vármegyei Főügyészség egy siroki férfi ellen, aki bozótvágóval támadt haragosára. A vádhatóság közölte, hogy a vádlott a sértett családjával szemközt lakott a faluban, így gyakran találkoztak. A középkorú sértett rossz néven vette, hogy a nevelt lányát a nála valamivel fiatalabb vádlott gyakran látja vendégül.

A lány a vádlott lakásán volt 2022. május 24-én este is, amikor nevelőapja megérkezett. A két férfi vitatkozni kezdett, ami azzal végződött, hogy a vádlott lesújtott egy 52 centiméter pengehosszúságú bozótvágó késsel a másik férfira. A sértett védekezésül felemelte a jobb karját, így azt érte a csapás.

A két férfi dulakodásának a házból kiszaladó rokonok vetettek véget. A sértett kórházba került, ahol orvosi ellátásban részesült, de sérülése maradandó fogyatékosságot okozott: a súlyos és nagyméretű kés átvágott több izmot és ideget, valamint eltörte a singcsontot.

Az ügyészi álláspont szerint az eszköz és a támadás alkalmas volt akár az élet kioltására is, a vádiratban három év nyolc hónap börtönbüntetés kiszabását javasolták.