KezdőlapBűnügyÚjabb terrorfenyegetés: "Hétfőn 122 iskola fog felrobbanni!"

Újabb terrorfenyegetés: „Hétfőn 122 iskola fog felrobbanni!”

Megint terrorfenyegetést kaptak ország északi részében lévő francia iskolák, mindezt az intézmények feltört digitális felületein keresztül.

„Hétfőn 122 iskola fog felrobbanni” – olvasható abban az üzenetben, amelyet egy lille-i középiskola diákjai szüleinek küldtek. Az üzenet szerzője azzal is fenyegetőzött, hogy megtámadják a Vincent Bolloré milliárdos üzletember tulajdonában lévő CNews hírtelevíziót.

Amiens oktatási hatósága szerint a körzetben „több iskola digitális felületét is feltörték”. A lille-i középiskolának küldött üzenethez hasonlóan az amiens-i iskolák által kapott üzenet is több intézményt említ – tette hozzá az oktatási hatóság az AFP-nek nyilatkozva.

Több bejelentés is érkezett az interneten terjedő erőszakos vagy törvénytelen tartalmak bejelentésére szolgáló platformra – mondta egy rendőrségi forrás az AFP-nek, melyet az atv.hu szemlézett.

A párizsi régióban mintegy ötven oktatási intézmény, főleg középiskolák kaptak terrorfenyegetést és lefejezésekről készült felvételeket az iskolák digitális felületein keresztül. Az elkövető vagy elkövetők feltörték egy diák e-mail-címét, hogy az üzenetet és egy lefejezős videót az intézmény összes postafiókjába elküldjék.

„Azt hiszik, hogy névtelenek maradhatnak, de mi levadásszuk őket. Azt hiszik, hogy biztonságban vannak, de mi megbüntetjük őket. Az elmúlt hónapokban elküldött hasonló fenyegetések több tucat elkövetője ellen már eljárás indult” – mondta Gabriel Attal miniszterelnök az iskolák biztonságáról rendezett tárcaközi értekezlet után.