KezdőlapBelföldTúlnyerte magát a Tisza Párt – Magyar Péternek is be kell ülnie...

Túlnyerte magát a Tisza Párt – Magyar Péternek is be kell ülnie a fővárosi közgyűlésbe és az Európai Parlamentbe?

A párt alelnöke azt mondta, hogy relatíve kevés jelöltjük volt a listán, de nem azért mert nem számítottak ekkora győzelemre.

A vasárnapi választások után a Telexnek adott interjút Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke elmondta, hogy ő pesszimistább volt a várakozásokkal kapcsolatban, de nagyon örült az eredményeknek. Magyartól azt is megkérdezték, hogy be fog-e ülni a fővárosi közgyűlésbe.

„Relatíve kevés jelöltünk van a listán. Ennek nem az az oka, hogy nem számítottunk ilyen eredményre, hanem nagyon gyorsan kellett dönteni a jelöltekről, és nem tudtuk mindenkit leellenőrizni őket. Most egy kicsit gondban vagyunk, de ezt meg kell oldani. Az is lehet hogy mindkettő helyre be kell ülnöm.

Megnéztem a jogszabályt, nem összeférhetetlen az európai parlamenti képviselőség és a fővárosi képviselőség. Ezen meglepődtem, nem gondoltam volna. Holnap fogunk leülni a kollégákkal és végigbeszéljük az összes jelölttel, hogy ki, hova ül be, hol tudja a legjobban kamatoztatni a tudását”

Magyar azt mondta, azért nem akar erről egyelőre beszélni, mert először a kollégáival akarja ezt egyeztetni, és a fővárosi közgyűlésről még elég októberig dönteniük, ugyanis ekkor fog majd felállni az új testület.