KezdőlapCímlapTudod, hogy melyik a legjobb időpont a reggelihez és a vacsorához? Most...

Tudod, hogy melyik a legjobb időpont a reggelihez és a vacsorához? Most megmondjuk a tutit!

Számos okot hallottunk már arról, miért nem szabad lefekvés előtt falatozni, mert egyebek mellett növeli a reflux kialakulásának kockázatát, rontja az alvásminőségünket és súlygyarapodáshoz is vezethet.

A Nature Communications-ben nemrégiben megjelent kutatás megállapította, hogy megnő az egészségügyi kockázat, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása, ha egy bizonyos időpont után fogyasztjuk el a vacsoránkat. A vizsgálatba több mint százezer embert vontak, be, akiknek az egészségi állapotát és az étkezési szokásait vizsgálták.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik reggel 9 óra után fogyasztották el az első étkezésüket és 21 óra után az utolsót, nagyobb eséllyel kaptak szívrohamot és stroke-ot, mint akik reggel nyolc és este nyolc óra között étkeztek.

A szakértők szerint a vacsora ideális időpontja 17 és 19 óra között van, a koraesti vacsorával pedig megelőzhetjük az álmatlanságot, az emésztési zavarokat, de jót tehetünk a szívünk egészségének is.

De nemcsak a vacsoraidő fontos, hanem a reggeli étkezés is. A kutatók eredményei szerint a reggelit érdemes 8:30 előtt elfogyasztanunk ahhoz, hogy csökkentsük a kettes típusú cukorbetegség és a magas koleszterinszint kialakulásának kockázatát. Napindító étkezésnél pedig érdemes magas fehérjetartalmú alapanyagokat fogyasztani.

Indirekt/roadster.hu