KezdőlapCímlapTragikus vonatbaleset! Négyen meghaltak, többen megsérültek az ütközésben

Tragikus vonatbaleset! Négyen meghaltak, többen megsérültek az ütközésben

A Regiojet társaság gyorsvonata Prágából Szlovákiába tartott, amikor a Pardubice Centrum vasútállomáson összeütközött egy tehervonattal.

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat – jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió. Három személy sérülése közepesen súlyos, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek. A két mozdonyvezető szerencsésen túlélte az ütközést, csak egyikük sérült meg könnyebben.

A súlyos baleset következtében leállt a forgalom a Prágából keletre, Brünn és Ostrava felé vezető kiemelt vasútvonalon. Martin Kupka közlekedési miniszter tájékoztatása szerint a baleset okait vizsgálják. A sérültek többségét a kiérkező mentők a helyszínen ellátták, és csak néhány személyt kellett kórházba szállítani.

A Regiojet társaság gyorsvonata Prágából Szlovákiába tartott, amikor a Pardubice Centrum vasútállomáson összeütközött egy tehervonattal. A gyorsvonaton több mint 300-an utaztak, akiket a helyszínről autóbuszokkal szállítottak biztonságba.