KezdőlapCímlapTompos Kátya édesanyja: „Az egész életem arról szólt, hogy a lányomnak jó...

Tompos Kátya édesanyja: „Az egész életem arról szólt, hogy a lányomnak jó legyen”

Valentina, a pénteken, 41 éves korában elhunyt színésznő édesanyja Moszkvából költözött Magyarországra, végül tragikus okokból egyedül nevelte fel lányát.

Döbbenetes hír rázta meg a művészvilágot: pénteken, mindössze 41 éves korában elhunyt Tompos Kátya. A káprázatos tehetséggel és szépséggel megáldott színésznő egy ritka daganatos betegség áldozata lett. A Meglepetés magazin még 2018-ban beszélgetett Kátyával és édesanyjával, Valentinával, ahol közösen meséltek életükről.

Kátya gyermekkora, pályaválasztása és szeretetteljes családi háttere most még meghatóbbá válik. „Nagyon különbözőek vagyunk. Anyukám szereplős a magánéletben, én a hétköznapokban inkább elbújok és köddé válok, a színpadon élem ki magam” – vallotta Kátya, az édesanyja pedig gyorsan megjegyezte: „Tűz és víz, szokták mondani ránk.”

Valentina, aki Moszkvában született, orosz akcentussal beszél: „Idén már 38. éve élek Budapesten. A magyar férjem, vagyis Kátya édesapja révén kerültem ide. A férjem az egykori Szovjetunióban tanult. Később Moszkvában volt kiküldetésben, ott ismerkedtünk meg és házasodtunk össze, amikor pedig lejárt a férjem szerződése, Budapestre költöztünk. Kátya már itt született, de nekem fontos volt, hogy a lányom oroszul is megtanuljon, ezért otthon mi mindig oroszul beszélgetünk. Meg akartam őrizni az identitásomat, Kátya pedig szereti használni ezt a szép nyelvet.”

A színésznő azt mondta, nagyon sokat köszönhetett az édesanyjának, mert kiváló érzékkel terelgette őt a művészi pálya felé. „Anyukám kiskoromtól sokat mesélt nekem, megszerettette velem a szépirodalmat, a filmeket és az orosz népdalokat.”

Valentina így mesélt a lányáról: „Amikor megszületett Kátya, próbáltam megmutatni neki azt az utat, ami engem érdekelt. A lányom visszahúzódó, csendes, de érdeklődő volt. Bár a saját orosz családom távol élt tőlem, Kátyában megtaláltam mindazt, amiért érdemes volt itt maradnom. Az egész életem arról szólt, hogy a lányomnak jó legyen.

Próbáltam neki mindent megadni, hogy ne érezze, csonka családban nő fel. Mi egymásból merítettünk erőt, hiszen Kátya 6 éves volt, amikor az apukája meghalt, és a lányommal ott maradtunk ketten, egymásnak”– mondta Valentina, aki úgy hitte, a lánya nem véletlenül lett az, aki.

Indirekt/sassy.hu