2022.10.03
Helga
Kezdőlap Címlap Több, mint félszáz kilótól szabadult meg a legjobb magyar énekes

Több, mint félszáz kilótól szabadult meg a legjobb magyar énekes

Tóth Vera 53 kilót fogyott, de nem emiatt vált sokak példaképévé. Sokkal inkább a páratlan hangjával, a szerénységével, ahogy a sikert kezeli.

– Azt hittem, hogy a fogyásom majd mindent megold, ám hosszú időbe tellett mire ráeszméltem, hogy a plusz kilóktól megszabadulni sokkal könnyebb, mint a lelki nehézségektől. Az igazi próbatétel ugyanis csak azután jött, hogy lefogytam – kezdte a Borsnak Tóth Vera, aki eleinte nem értette, hogy a látványos átalakulása után miért nem érzi jól magát a bőrében. – Meg voltam győződve arról, hogy vékonyabban könnyebb lesz az életem. Hogy majd nem lesznek frusztrációim, nem kell takargatnom és szégyellnem a testalkatomat, önbizalomhiánytól szenvednem. Az első két évben képtelen voltam megbarátozni a külsőmmel, pontosabban a lelkem nem tudott megbirkózni a hatalmas változással. Legbelül még mindig kövérnek éreztem magam, hiába láttam a saját szememmel, hogy nap mint nap pozitív irányba változik a testem – magyarázta Vera, aki a külseje után a lelkével is elkezdett komolyan foglalkozni, amely meghozta a számára a lelki békét.

Azn énekesnő elkezdett komolyabban foglalkozni önmagával, a lelkével és szakemberhez fordult.

– Szerintem nem szégyen, sőt igenis dicséretes, ha valaki felismeri, hogy segítségre van szüksége. A lelki fájdalom nem olyan, mint egy fogfájás, ami előbb utóbb megmutatja magát. A lélek egy rendkívül összetett rendszer, amin életünk végéig dolgoznunk kell. Önmagunkért. Azért, hogy békében éljünk saját magunkkal és a világgal. Én most is éppen ezen dolgozom…