2021.06.15
Jolán, Vid
Kezdőlap Belföld Teljesült Balázs Fecó utolsó kérése

Teljesült Balázs Fecó utolsó kérése

A Korál zenekar dobosának, Dorozsmai Péternek sikerült teljesítenie barátja és zenésztársa, a tavaly elhunyt Balázs Fecó utolsó kérését, hiszen megjelenhetett a Legszebb dalaink című dupla CD.

„Nehéz elhinni, ami vele történt, életem jelentős részét mikrobuszokban és a színpadon töltöttem vele és olyan, mintha a családtagom lenne. Rengeteg a jó zenész ott, ahol most ő van. Biztos vagyok benne, hogy alakít egy égi zenekart és azt is tudom, hogy egyszer még fogunk együtt zenélni” – emlékezett a tavaly novemberben elhunyt Balázs Fecóra Dorozsmai Péter a Librettó című műsorban.

Már 2018 óta dolgoztak azon az albumon, amelyre eredetileg a 10 legjobb Korál-dal került volna fel, de Fecó újabb és újabb ötletei nyomán végül dupla CD lett belőle. Javában zajlott a munka, amikor ő beteg lett és kórházba került. Dorozsmai felhívta és megkérdezte, hogy tud-e neki bármiben segíteni. Azt mondta, ne törődjön semmivel, csak fejezze be élete lemezét.

Bár Balázs Fecó már nem tudta az összes dalt felénekelni, de zenésztársainak – Nikának, Bigának és Kontor Tamásnak – köszönhetően ez a néhány szerzemény is felkerült az albumra. Így teljesült Balázs Fecó utolsó kérése.

Indirekt/Femcafe