KezdőlapCímlapTeljesült a lufi hajtogató vak fiú titkos álma

Teljesült a lufi hajtogató vak fiú titkos álma

Norbi 13 éve él vakon, tragédiaként élte meg, hogy véletlen leejtette és összetörte a telefonját, ami a világot jelentette számára.

– Tizenhárom éve vakon élek. Beleléptem egy szögbe, emiatt kórházba kerültem – mesélte a Blikknek Norbi. Az ágyon fekve épp egy barátomnak írtam smst, egy pillanatra becsuktam a szemem, amikor kinyitottam, már nem láttam semmit. Olyan volt, mint a filmszakadás. Egymást követték a műtétek, de semmi sem segített.  Hét év kellett, hogy elengedjem a haragot, a dühöt, amit a világgal szemben éreztem – mondta a Blikknek Norbi. Akit a hétvégén nagy öröm ért, ugyanis az összetört telefonja helyett egy új csúcsminőségű készülékkel lepte meg a miskolci Hubert András, és Barna Barnabás az ismert énekes-műsorvezető. Norbi a telefonnak hanggal és klaviatúrával adja a parancsot.

– Pár éve Szlovéniában volt egy lufi hajtogató világverseny, ahol ötszázan indultunk. Senki nem tudta, hogy vak vagyok, de a műsorvezető valahogy rájött – emlékezett Norbi. – Persze, tudatta a közönséggel, amit hatalmas taps fogadott. A végén negyedik lettem, de a közönség, a versenytársaim mind körém gyűltek, hogy gratuláljanak, megöleljenek – mesélte vendégeinek a vak fiú.

Barna és András könnyes szemmel hallgatta Norbi történetét, majd előkerültek a lufik, és ismét a mókázásé volt a főszerep. A házigazda pillanatok alatt felfújt és összehajtogatott egy repülőt, aztán egy kutyát, majd harckocsit, amit Barna és András szájtátva bámult. Ők is újra és újra megpróbálták, közben hangosan biztatták saját magukat, persze minden esetben elbénázták. A két fiú ismeretlenként érkezett Norbihoz, de jó barátként búcsúztak el egymástól a nap végén.