KezdőlapBelföldSzörényi Levente: "Novák Katalin komoly minőséget képvisel"

Szörényi Levente: „Novák Katalin komoly minőséget képvisel”

A zenészlegenda még a lemondás előtt lépett ki a tanácsadó testületből.

Szörényi Levente szerint a lemondott köztársasági elnök, Novák Katalin komoly minőséget képviselt, ennek ellenére megnyugvással vette tudomásul az államfő példamutató döntését – mondta a zenész, aki még a lemondás előtt lépett ki a köztársasági elnök tanácsadói testületéből.

– Nemrég szedtem le a csoportképet a falról, ami tavaly májusban készült. Bekeretezve kapta mindenki a tanácsadói testület első összejövetele után. A mai napig büszke vagyok rá, hogy ott lehettem, nem tehetek róla, hogy a dolog okafogyottá vált. Amíg tudtam, segítettem. Hogy a választásra készülő ellenfeleim hogyan értékelik a történteket, nem érdekel, de megnyugvással vettem tudomásul az államfő példamutató döntését, ahogy a miniszterelnök úr évértékelő beszédét is, amelyben kimondta: a pedofíliával kapcsolatosan nincs kegyelem – értékelte a kegyelembotrány történéseit Szörényi Levente a Mandinerben.

A zenész még a lemondás előtt lépett ki a tanácsadó testületből.

– Miközben kicsit elszorult a torkom, hiszen Katalin komoly minőséget képviselt. Most viszont tovább kell lépni, az ország sorsán túl pedig a sajátom is foglalkoztat: jövőre betöltöm a nyolcvanat, az Illés zenekar pedig hatvanéves lesz. Szeretném egészségben megünnepelni mindkettőt – mondta az ikonikus zenész.

Ám előbb egy kis történelmi kontextusba ágyazta a magyar kormányfő sokszor hangoztatott „szabadságharcát”. Szerinte „a magyar sohasem volt alkalmas arra, hogy beadja a derekát”, és ehhez szükség van egy olyan kemény vezetőre, mint Orbán Viktor. Amúgy az aktuális politika sokat foglalkoztatja a zenészt, aki sorsdöntőnek tartja a júniusi EP-választást: szerinte „Európának ideje lenne felébrednie” mert az öreg kontinens lakói el vannak altatva az amerikai imperializmus által.