2021.03.09
Franciska, Fanni
Kezdőlap Címlap Szívfacsaró: szóltak az orvosok a férfinek, hogy búcsúzzon el a koronavírusos 34...

Szívfacsaró: szóltak az orvosok a férfinek, hogy búcsúzzon el a koronavírusos 34 éves feleségétől és a születendő babájuktól

Tommy Larkins elmesélte, hogy mit érzett abban a pillanatban, amikor összedőlt az egész világ számára.

Elsa Larkin karácsony után kapta el a koronavírust, amely nagyon erős lefolyású volt nála, annak ellenére is, hogy a 34 éves nőnek nem volt semmilyen komoly alapbetegsége. Elsa azonban terhességének már igen késői szakaszában járt, de a vírus annyira válságos helyzetbe hozta, hogy már a magzat egészsége is veszélyben volt.

Tommy Larkins a SkyNews-nak elmondta, hogyan ment keresztül ezen a lelkileg megterhelő időszakon.

Ez életveszélyes helyzet volt számára és születendő babánk számára is. Félelmetes volt, a legfélelmetesebb dolog, amit átéltem – mondta el a férfi.

“Nagyon beteg volt. Azt mondták, hogy búcsúztassam el a másik felemet – és a meg nem született babámat is. A világom összeomlott” – tette hozzá.

A válságos állapotban Elsát áthelyezték a Kingston Kórház intenzív osztályára, Tommynak pedig azt mondták az orvosok, hogy kezdje el felkészíteni magát a legrosszabbra.

A kórházba kerülve Elsa egészségi állapota tovább és rohamosan romlott. Ezután Tommynak el kellett mondania a pusztító hírt fiatal lányainak, Melisának és Albának.

Azt mondta a lányoknak: “Anya késélen táncol. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz, de ez most kritikus. Mindannyiunknak reménykednünk kell.”

Gags Sekhon az egyik nővér, aki Elsával foglalkozott, azt mondta: “Mivel a COVID megfertőzte a tüdejét, amúgy is nehezen tudott lélegezni, majd a baba tovább nyomta a tüdeje alját, ami még nehezebbé tette a légzést számára.”

Január 5-én döntötték el, hogy két hónappal a baba születése előtt sürgősségi császármetszést hajtanak végre, ami ugyan kockázatos volt, de potenciálisan megmenthette a baba és Elsa életét is.

Tommy kővé dermedt félelmében. Elmondta, hogy szörnyű érzés volt számára, hogy a kisbabájának két hónappal előbb meg kell születnie. Szerencsére a baba egészségesen megszületett, bár mindössze 1,4 kilogrammal. A baba a Firenze nevet kapta, ezzel akartak tisztelegni a szülők az orvosi személyzet előtt, akik megmentették az életét.

Elsa azóta is pozitív teszttel fekszik a kórházban és még nem találkozott kislányával, így még hetekbe telhet, hogy a család újra együtt lehessen.

Tommy azt mondta: “Még mindig van egy kis utunk. Remélhetőleg tovább fogunk lépni, és folytatja a harcot.”

Indirekt/noizz.hu