2021.06.15
Jolán, Vid
Kezdőlap Címlap Szenzáció: fejenként 100 millió fontért csap össze Fury és Joshua

Szenzáció: fejenként 100 millió fontért csap össze Fury és Joshua

Horror pénzért csap össze egymással a profi ökölvívás két jelenlegi legjobb nehézsúlyú világbajnoka augusztus 14-én Szaúd-Arábiában. Tyson Fury és Anthony Joshua is 100-100 millió fontra számíthat.

Most már biztos, a szerződések aláírva, sőt, a helyszín is megvan, így minden akadály elhárult a két nehézsúlyú világbajnok, Anthony Joshua – IBF, WBA, WBO és IBO – és Tyson Fury – WBC és a Ring Magazin – összecsapása elől. Ez alapján a két brit profi ökölvívó augusztus 14-én mérkőzik meg egymással Szaúd-Arábiában, és kettejük meccsének győztese lesz a királykategória abszolút bajnoka.

A 32 éves veretlen Fury – 30 győzelem (ebből 21 KO) és 1 döntetlen – eddigi utolsó meccsét tavaly februárban vívta, amikor KO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. A 31 éves Joshua – 24 győzelem (ebből 22 KO) és 1 vereség – legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulev ellen. Kettejük közül Joshua rendelkezik sokkal eredményesebb amatőr múlttal, hiszen a 2012-es londoni olimpián aranyérmet nyert szupernehézsúlyban, míg Fury junior Eb-aranyig jutott a 2007-es varsói kontinenstornán.

Angol sajtóértesülések szerint a bokszolók fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak. Az első csata bevételén fele-fele arányban osztoznak a felek, míg a visszavágó javadalmazása – az első mérkőzés győztesének kedvező módon – 60:40 százalékos lesz. A visszavágót decemberben, esetleg 2022 elején rendezhetik meg.

Indirekt/10perc.hu