2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Sokkoló: szexuális erőszakkal gyanúsítják egy óbudai iskola karbantartóját

Sokkoló: szexuális erőszakkal gyanúsítják egy óbudai iskola karbantartóját

A nyomozás folyik még, de a gyanú nagyon komoly: az egyik óbudai általános iskola azóta kirúgott karbantartóját szexuális erőszakkal gyanúsítják, és legalább 10 sértett van az ügyben.

Az iskola már tájékoztatta a most oda járó gyerekek szüleit, de részleteket nem mondtak senkinek. A 62 éves férfi ellen – aki zsonglőredzéseket tartott néhány gyereknek – zajlik a nyomozás, őt pedig már ki is rúgták. Azokat, akik korábban jártak L. Tibor edzéseire, nem értesítette senki.

Egy most 20 éves lány, aki harmadikos korától nyolcadikig járt „Tibi bácsi” edzéseire, azt mondja, nagyon szerették a férfit, akivel mindent meg lehetett beszélni, és mindenben segített. A lány azt mondja, mai fejjel visszagondolva furcsa volt, hogy az edzés körüli öltözések a férfi jelenlétében zajlottak, aki a bugyiban lévő kislányokat az ölébe ültette, majd puszit adott nekik, amiként azok is neki.

Tibi bácsinak hívták a tanárok is, a zsonglőr lányok mellett a lány focicsapat edzője is volt egy ideig, tavaly viszont letartóztatták. Az esettel kapcsolatban a portálnak azt válaszolta a rendőrség: a megalapozott gyanú alapján szexuális erőszak történt, mégpedig legalább 10 esetben. (A törvény szexuális erőszaknak nevez minden, szexuális jellegű cselekményt, amit egy felnőtt 12 éven aluli gyermekkel tesz.)

A férfi ellen 2019-ben egy alsós kislány édesanyja tett feljelentést, de eddig még kilenc sértettet azonosítottak a rendőrök.

Az ügyet ismerők azt mondják, a férfi néha zsebpénzzel és más, kisebb ajándékokkal segítette a kislányokat, akikkel közeli kapcsolatot alakított ki. Volt, akiket soha nem érintett meg, volt, akiket állítólag rendszeresen puszilgatott, ölelgetett.

Indirekt/Blikk