2020.10.25
Blanka, Bianka
Kezdőlap Címlap Sokkoló: műmelle betegítette meg a magyar szépségkirálynőt

Sokkoló: műmelle betegítette meg a magyar szépségkirálynőt

Polgár Kriszta az Instagramon osztotta meg követőivel a történetet arról, hogy a műmellei miatt betegedett meg.

Bejegyzésében leírta, hogy második terhessége után kialakult egy ciszta a petefészkében, amit csak a szervvel együtt tudtak eltávolítani. Az operáció után úgy érezte, eltűnt a nőiességének egy része, ezért azt hitte, ha a melleit megnagyobbítja, az jó megoldás lesz.

Bár a szépségkirálynő önbizalmának jót tett a beavatkozás, az egészségének nem: fejfájás, pattanások, ételintolerancia, hányinger és reflux gyötörte. Egy endokrinológus felhívta Kriszta figyelmét a Breast Implant Illness, azaz a mellimplantátum okozta betegségre, ami egy kevesek által ismert, de létező kór.

Amióta az implantátumokat eltávolíttatta, Kriszta sokkal jobban érzi magát. A jövőben is szeretne beszélni erről a témáról, hogy a nők tisztában legyenek azzal, milyen következményekkel jár egy mellműtét.

Indirekt/Blikk

View this post on Instagram

ÉRZÉKENY TÉMA! Régen ígértem már nektek ezt a posztot. Ez a poszt nem azért íródik, hogy bárkiben rossz érzést keltsen, vagy bárkit bármiről lebeszéljek/rábeszéljek. Sokkal inkább azért, mert a tájékoztatásnak ez a része sokszor elmarad és az embernek joga van tudni, mibe vág bele és ennek milyen következménye lehet. . (A témáról sokat olvashattok a @breast_implant_illness és a FB csoportban ahol 120.000 nő meséli el a sajàt történetét) . Mellimplantátum betegség ( #breastimplantillness vagy #BII). Két -a szervezet számára – idegen test a létfontosságú szervek fölött. Ami köré pár hét alatt tokot képez a szervezet, hogy védje ezeket a szerveket. Az implantátumok majd’ 40 féle nehézfémből, toxikus anyagból állnak. A sóoldatos is, hiszen a tokja szilikon. Van, akinek a teste jobban, van, akinek rosszabbul fogadja. Sőt nagyon rosszul. És sajnos a legtöbben nem tudják, mi okozza a betegségeiket. . A második terhességem alatt kialakult a petefészkemben egy 30 cm ciszta, amivel együtt ki kellett venni az egyik petefészkemet is. A hasam mérete miatt a hazizmom és a bőröm is szétszakadt, úgy éreztem, csorbult a nőiességem. Akkor úgy gondoltam, hogy talán a mellimplantátum majd helyrebillenti az egyensúlyt. Mi az amit akkor még nem tudtam? Hogy mit okozhat a szervezetemben. És azt sem, hogy olyan implantot kaptam 3 évvel ezelőtt (az egyik legnépszerűbb fajta) amit azóta visszahívott a gyártó, mert egy speciális rákfajtát okozhat: BIA- ALCL. A visszahívás tavaly volt, erről azóta sem szólt senki… . Élveztem az új külsőmet, nem is gondoltam arra, hogy összefüggésben lehet a folyamatosan fellépő egészségügyi problémáimmal (fejfájás, pattanások, étel intolerancia, hányinger, reflux, pajzsmirigy gondok stb) mind-mind új dolog számomra. Miután már MINDEN specialista látott és senki nem értette mi lehet a baj, kezdtem feladni. Aztán az endokrinológus megkérdezte, hogy hallottam e már a Breast Implant Illnessről… Valamint a barátnőm is rákérdezett, hogy hallottam e arról, hogy miket tud csinálni az implant (fajtától függetlenül)… Ez volt a pont ahol elkezdtem beleásni magam a témába. Majd kiderült, hogy az enyém ráadásul egy időzített bomba (texturált) Folyt komm⬇

A post shared by Krisztina Polgar (@polgarkriszta) on