KezdőlapCímlapSokkoló mit kér III. Károly király Harry hercegtől

Sokkoló mit kér III. Károly király Harry hercegtől

III. Károly király és fia, Harry herceg között nem felhőtlen a viszony, amit az uralkodó legutóbbi döntése is megerősített.

III. Károly brit király és kisebbik fia, Harry herceg között egy ideje közismerten rossz a viszony, amit az uralkodó legutóbbi döntése is alátámaszt – számolt be az Origo. Június 15-én rendezik meg a Trooping the Colour, azaz a zászlós díszszemle eseményét, ami egy ünnepélyes szertartás, és a Brit Nemzetközösség ezredei rendeznek meg már a 17. század óta, a brit gyalogsági ezred hagyománya, ami ami egyben az uralkodó hivatalos születésnapja.

A rendezvényen az egész brit királyi család részt vesz, azonban nem kapott meghívást Harry herceg és felesége, Meghan Markle sem, ami lehet Károly bosszúja is a pár iránt, ugyanis egyre inkább nevetségessé teszik magukat a nyilvánosság előtt.

III. Károly király úgy tűnik, hogy nem tudja még most sem megbocsátani, hogy legkisebb fia a Spare, azaz Tartalék című memoárjában sározta be a család jó hírét. Tom Quinn királyi szakértő nemrég elárulta, hogy az uralkodónak elege lett, és azt parancsolta fiának, Harry hercegnek, hogy ezúttal végleg hagyja abba a panaszkodást, és ne árulja el a királyi család több titkát.  

Harry herceget közvetlenül az édesapja kérte meg, hogy ne írjon vagy mondjon nyilvánosan semmit a családról vagy a bátyjáról, ami esetleg problémát idézhetne elő. Azzal pedig mindenki tisztában van, hogy ha egy király utasításait nem tartják be, annak következményei lesznek” – mesélte.

Hozzátette, hogy ezzel ellentétben Sussex hercege bocsánatkérést vár el Vilmos hercegtől és apjától is, azonban erre valószínűleg nem fog sor kerülni – írja a Mirror.